Шрифт

Меню

roche
Вміння залишатись активним

Вміння залишатись активним

Регулярна фізична активність є важливою для лікування діабету.1 Вона не тільки допомагає організму краще засвоювати інсулін, але й знижує рівень цукру в крові протягом кількох годин після вправ.

Чи знаєте ви два види вправ та їхню важливість? Читайте далі, щоб дізнатись.

Вправи з аеробіки

Вправи з аеробіки, також відомі як кардіотренування, використовують кисень для отримання енергії. Вони включають вправи помірної інтенсивності, що стимулюють серцебиття та дихання, наприклад, силову ходьбу, біг підтюпцем або плавання.

Під час вправ з аеробіки організм використовує глюкозу з крові як паливо. Це означає, що 30 або більше хвилин вправ з аеробіки знижують рівень цукру в крові.

Для кого? Кожен може займатися вправами з аеробіки за медичними показаннями.

Як це зробити? Найцікавішим у вправах з аеробіки є те, що їх можна виконувати будь-де. Пам’ятайте: важливо знайти улюблені вправи, щоб дотримуватись регулярних вправ.

Поради щодо вправ з аеробіки:

  • Визначте, чи потрібно знизити типову дозу інсуліну перед вправами з аеробіки. Кожна людина унікальна.
  • Знайте ознаки зниженого рівня цукру у крові. Якщо тренуватись більше 30 хвилин, ризик підвищиться.
  • Беріть з собою прості вуглеводи, якщо рівень цукру в крові падає під час тренування.

Анаеробні вправи

Під час анаеробних вправ, також відомих як силові вправи, накопичений глікоген використовується для живлення організму. Вони передбачають активну діяльність, яку можна виконувати лише протягом короткого періоду часу (наприклад, важка атлетика).

Для кого? Початківцям можуть допомогти заняття в тренажерному залі або персональний тренер, який допоможе розробити розпорядок дня та підтримувати правильну форму.

Як це зробити? Ви можете тренуватися у тренажерному залі, наприклад, з силовими тренажерами або штангами/гантелями. Однак ви також можете виконувати анаеробні вправи вдома, такі як віджимання або присідання.

Поради щодо вправ з аеробіки:

  • Консультуйтесь зі своїм лікарем, щоб належним чином регулювати інсулін. Активна діяльність може суттєво підвищити рівень цукру в крові.2
  • Робіть перевіки рівеню глюкози у крові часто. При активних тренуваннях рівень глюкози у крові може швидко зрости.
  • Перевірте рівень глюкози у крові після тренування. Рівні можуть підвищуватися протягом години після активної діяльності.3

Вправи з аеробіки та анаеробні вправи

Вправи з аеробіки та анаеробні вправи є важливими для здоров’я. Виконуйте вправи з аеробіки протягом 150 хвилин та два або три сеанси анаеробних вправ на тиждень.4

Вправи у рівновазі, застосування інсуліну та споживання вуглеводів можуть призвести до спроб та помилок. Але не засмучуйтесь! Вам стане легше. Коли ви працюєте з фахівцями у сфері охорони здоров’я, ви можете отримати максимальну користь від активного способу життя.


Перекад інформаційного матеріалу; джерело: https://www.accu-chek.com/blog/science-behind-staying-active

Поділитись