Шрифт

Меню

roche
Правда, що прихована за міфами про діабет

Правда, що прихована за міфами про діабет

Коли мова заходить про діабет, важко відрізнити міфи від правди. Переконайтеся, що у вас є правильна інформація про лікування діабету.

Для цього ми зібрали для вас кілька поширених міфів та фактів про лікування діабету.

Міф № 1: Мені не потрібно контролювати вміст цукру у крові.

Правда: Контроль рівня цукру в крові є єдиним способом переконатися, що рівень цукру в крові залишається в межах діапазону цільових значень. Залежно від унікального плану лікування вам може знадобитися перевіряти рівень цукру в крові один або навіть кілька разів на день.

Міф № 2: Засоби народної медицини (наприклад, кориця або куркума) можуть вилікувати діабет.

Правда: Немає чарівної їжі, спецій, трав або добавок, що могли б вилікувати діабет.

Не дивлячись на безліч досліджень діабету 1-го типу, він невиліковний. Для лікування діабету 2-го типу також немає препаратів. Якщо виявити захворювання на ранній стадії, серйозні зміни способу життя можуть вплинути на перебіг захворювання. Але цим особам потрібно контролювати рівень цукру в крові.

Міф № 3: Я можу припинити прийом препаратів від діабету, коли рівень цукру в крові буде під контролем.

Правда: У деяких випадках хворі на діабет 2-го типу можуть контролювати рівень цукру в крові після зміни способу життя. Ці зміни включають здорове харчування, схуднення та регулярні вправи. Однак з часом діабет може прогресувати. І вам все одно можуть знадобитися препарати, навіть якщо ви вже контролюєте рівень цукру в крові.

Якщо вам призначили препарати від діабету, рівень цукру в крові має покращитись. Це не означає, що вам доведеться припинити прийом препаратів. Ніколи не припиняйте приймати препарати, попередньо не проконсультувавшись з лікарем.

Міф № 4: Для мене небезпечно займатися спортом при діабеті.

Правда: Регулярні вправи є важливою частиною контролю рівня цукру в крові. Вони допомагають підвищити чутливість організму до інсуліну. Активний спосіб життя також може знизити рівень глікованого гемоглобіну, це допоможе регулювати рівень цукру в крові з часом.

Перед початком нових регулярних вправ поговоріть зі своїм лікарем. Але для більшості людей рекомендовано займатися спортом 150 хвилин на тиждень.

Запитайте свого лікаря про те, як контролювати прийом препаратів або коригувати дозу інсуліну, щоб запобігти зниженню рівня цукру в крові під час вправ. Вам також може доведеться запобігати та контролювати проблеми з ногами, очима та серцем.

Міф № 5: Необхідність застосування інсуліну означає, що мені не вдається лікувати діабет.

Правда: Якщо у вас діабет 2-го типу, пам’ятайте, що це прогресуюче захворювання. Застосування інсуліну для контролю рівня цукру в крові є хорошим рішенням.

Після діагностування багато людей можуть лікувати діабет за допомогою препаратів для перорального застосування та зміни способу життя. З часом організм починає виробляти все менше інсуліну – це означає, що препаратів для перорального застосування в певний момент може стати недостатньо.

Це не означає, що ви зазнали невдачі. Це вказує на необхідність вживання нових заходів для контролю рівня цукру в крові та покращення стану здоров’я.


Перекад інформаційного матеріалу; джерело: https://www.accu-chek.com/blog/truth-behind-diabetes-myths

Поділитись